Olympische Zomerspelen

Nederlandse medaille winnaaars tijdens zomer spelen

Home > Olympische Zomerspelen


Waar en wanneer zijn de zomerspelen?

Olympische Zomerspelen 2012

Waar   Londen, Engeland
Wanneer   27 juli 2012 tot en met 12 augustus 2012
Website   London2012.com
    Lees hier meer informatie over de Olympische Zomerspelen van 2012 in Londen.
Olympische Zomerspelen 2016
Waar   Rio de Janeiro, Brazilië
Wanneer   5 augustus 2016 t/m 21 augustus 2016
Websites  

Rio de Janeiro

     

Olympische Zomerspelen 2020

Waar   Tokyo, Japan
Wanneer    
Website   Tokyo2020
     

 

 

 

27-7-2012

Op 27 juli 2012 beginnen in Londen in Engeland de Olympsiche Zomerspelen. Hier kun je weer de kanshebbers op eremetaal en het medailleklassement van de gewonnen medailles zien.

Kanshebbers bij de vrouwen

  • Marianne Vos
  • Alle zwemsters

Kanshebbers bij de mannen

  • De judoka's

Kanshebbers bij de teams

  • Hockey
  • Waterpolo
  • Dressuurteam

 

08-08-2008

Op 8 augustus 2008 beginnen in Peking (beijing) in China de olympische zomer spelen. Kijk hier voor het medailleklassement en de Nederlandse kanshebbers op eremetaal.

Weet u nog wie de laatste Nederlandse Gouddelvers waren op Olympische Zomerspelen? Inge de Bruijn en Leontien van Moorsel zijn recente winnaars, maar ook in de vorige eeuw waren er al Nederlandse Gouddelvers.

Wie herinnert zich niet de fabuleuze race van Ellen van Langen op de 800 meter in 1992 tijdens de Olympische spelen van Barcelona. Kijk hier voor een verslag van de race en terugblik op die historische wedstrijd in Barcelona in 1992..

Anky van Grunsven was de eerste vrouw op de Olympische spelen die een gouden medaille wist te behalen op een achtereenvolgende spelen met een ander paard. In 2000 werd ze Olympisch kampioen met Bonfire en in 2004 werd ze dat opnieuw, maar ditmaal met Salinero op een indrukwekkende kuur. Kijk hieronder voor een magistraal optreden tijdens de finale van de zomerspelen in Athene.

4 jaar eerder tijdens de Olympische spelen van Sydney in 2000 reed ze een al even fantastische kuur op muziek op alleen Efteling muziek.

In Sydney was Ian Thorpe een van de grootste tegenstanders van Pieter van den Hoogenband. Thorpe inmiddels gestopt voor de spelen van 2008, terwijl van den Hoogenband opgaat voor zijn 3e gouden medaille op de 100 meter vrije slag. Niet vergeten dat hij ook op de 200 meter goud.. .euh, goed uit de voeten kan.

Bij de gouden medaillewinnaars zijn er bijna geen grotere voorbeelden en verhalen van winnaars die tot de verbeelding spreken als sporters die al jaren van te voren bezig zijn met een missie. Zo ook Nico Rienks en Ronald Florijn die met zijn 2-en een missie begonnen om voor het eerst in de geschiedenis een holland 8 bij het roeien te krijgen in een olympische finale. Hoe dat afliep kunt u hieronder zien.

 

 
Europese kampioenschappen Wereldkampioenschappen Olympische Zomerspelen Olympische Winterspelen